MAKING A MODERN ICON - THE NEW ‘AMERICAN’

EEN MODERN ICON MAKEN - DE NIEUWE 'AMERIKAAN'

Geïnspireerd door de grote gleufhoeden uit de jaren 50, maar veel eigentijdser en draagbaarder.

Een gleufhoed met drukknopen, afgewerkt met een zeer minimalistisch, netjes lint zodat het allemaal om de hoed, de vorm, hoeken en schaduw gaat.

Waar het begint....
Elke nieuwe hoed begint met het idee voor een vorm maar begint pas echt met het maken van de vorm, in de werkplaats. Alex werkt samen met Roberto bij het creëren van een gipsvorm, waarbij hij een afzonderlijke rand en kroon gebruikt en vervolgens de ruwe vorm letterlijk in vorm beitelt. In dit stadium werken we aan de vorm van de uiteindelijke hoed, de balans tussen de kroon en de rand, het oorspronkelijke idee en de vorm en nuance daartussen, om een ​​idee te krijgen van hoe de uiteindelijke hoed eruit zal zien.

De afgewerkte gipsvorm wordt vervolgens gebruikt om de definitieve vorm te creëren van de aluminium 'varkens' van metaal.

Het is de uiteindelijke vorm van aluminium die we vervolgens gebruiken om de eerste vilten hoed op onze 'Franse' pers te maken om de ruwe kegels van furfelt te vormen en te vormen. Daarna wordt het geknipt, bijgesneden en afgewerkt tot de hoeden waar we van houden.

Terug naar blog