Sustainability - Wool is a low-impact fibre

Duurzaamheid - Wol is een low-impact vezel

 

Wol is de originele eco-vezel

100% natuurlijk, hernieuwbaar en biologisch afbreekbaar

Geen enkele andere vezel, natuurlijk of kunstmatig, kan de natuurlijke voordelen van wol evenaren.

Minder energie en water dan andere vezels

100 mutsen en petten van wol verbruiken 18% minder energie en 70% minder water dan die van polyester.

Geen microplastics, in tegenstelling tot synthetische stoffen

Wol is 100% biologisch afbreekbaar en draagt ​​dus niet bij aan microplasticvervuiling in onze oceanen of op ons land.

Wol maakt deel uit van de natuurlijke koolstofcyclus

Katoen en synthetische vezels zijn momenteel de meest gebruikte en geproduceerde vezels ter wereld. Ze zijn echter niet zo veerkrachtig, herstelbaar en milieuvriendelijk als wol. Wol biedt de mogelijkheid om hoogwaardige, duurzame, comfortabele en mooie producten te creëren die zijn gemaakt met het land en de biodiversiteit in het middelpunt van het proces.

Wol maakt deel uit van de natuurlijke koolstofcyclus

Koolstof is te vinden in veel textiel en vezels, maar slechts enkele, zoals wol, zijn gemaakt van hernieuwbare atmosferische koolstof. De weggegooide wol werkt als een meststof door langzaam voedingsstoffen en koolstof terug in de grond af te geven.

Koolstof in belangrijke synthetische vezels, zoals polyester en acryl, wordt gewonnen uit fossiele brandstoffen, wat resulteert in het vrijkomen van miljoenen jaren oude koolstof van miljoenen jaren geleden.
Maar zelfs in het begin kan wol een rol spelen bij het vastleggen of opslaan van koolstof door het gebruik van regeneratieve landbouwpraktijken.

Wol en broeikasgas

De wolindustrie heeft veel manieren om de uitstoot van broeikasgassen te beheersen en te verminderen. Meer dan 90% van 's werelds fijne kledingwol wordt geproduceerd in Australië, waar onderzoek gaande is om de methaanuitstoot beter te begrijpen en te verminderen. Het veranderen van weidesoorten, het verbeteren van bodembeheer om koolstof op te slaan en het planten van bomen kunnen allemaal de uitstoot op boerderijniveau verminderen.

 

Terug naar blog